Elektroniska cigaretter för alla typer

Denna marknad har vuxit något enormt de senaste åren. Idag kan man köpa e cigaretter på nätet, i speciella butiker, i kiosker och andra affärer. Med andra ord finns de överallt. För många är detta till sist möjligheten för att sluta röka, det är inte alls lika svårt som att bryta helt och hållet med sin vana.

MU327-bruten cigarettDet diskuteras ganska mycket runt elektroniska cigaretter och om det ska vara tillåtet att röka här och där. Man har ännu inte fattat något beslut inom EU, men man lutar åt att klassificera dem som tobaksprodutker. Sverige, å andra sidan , vill att det ska gå som livsmedel. Tillsvidare kan man köpa e cigaretter på nätet och röka dem i princip var man vill. Efter 2016 kommer det att finnas tydliga regler, och då har man säkert lite mer underlag för vad man bestämmer sig för. Eftersom det är en relativt ny sak vet man ännu inte så mycket om vilken effekt de har.

En orsak till att många kämpar mot elektroniska cigaretter tros vara att tobaksindustrin förlorar miljoner av kronor. När man jämför priset på e cigaretter på nätet med vad vanliga cigaretter kostar så ser man att skillnaden är enorm. Om man röker ett paket om dagen så kostar det cirka 18 000 kronor om året. Motsvarande mängd med e ciggar ligger under 3 000 kronor. Astronomiska summor, så man förstår varför det lönar sig för konsumenterna, men inte producenterna av cigaretter.

De som rökt vanliga cigaretter och går över till elektroniska cigaretter säger att det är nästan samma sak. Man kan dra halsbloss och riktigt känna röken i halsen. Samtidigt är det en lite annorlunda upplevelse, bättre anser de som redan gått över till att köpa e cigaretter på nätet. Det som är viktigt är att bara köpa juicer av hög kvalitet, man bör veta vad man drar in i kroppen. Vissa juicer använder syntetiska ämnen, medan andra är helt baserat på naturliga saker. Eftersom en ide’ med att gå över till e ciggar är att ta hand om sin kropp på ett bättre sätt är naturliga juicer en självklarhet.

Man kan alltså fortsätta med sin rökvana, men slippa många av biverkningarna. Känslan av att ha något i handen, nikotinkicken för att komma igång på morgonen, men utan den dåliga lukten och många andra skadliga effekter. Till och med konditionen blir bättre när man går över till elektroniskt.

Leave a Reply